Home - Inhoud - week 21/22 - week 25 - archief - col. we-24 - redactie
DAGBOEKNOTITIES OP NIEUW-DENNENDAL.NL
WEKEN
23/24
(01/06 -
13/06)

INTERACTIE:

Het DAGBOEK/PRIKBORD wordt geschreven door sitebezoekers of, indien geen inzendingen voorhanden zijn, de redactie. Deelname is mogelijk via een mailtje naar dagboekredactie onder vermelding 'dagboek'. Graag ondertekening met naam en toenaam, en - vrijwillig - vermelding van e-mailadres en een maatschappelijke identiteit. Een sleutelwoord of kopje is handig. Datering gebeurt naar dag van verzending/ontvangst. Plaatsing kan op zich laten wachten door technische problemen, vakantie e.d., afwezigheid van de muze of andere omstandigheden.

ONDERWERPEN:

De ruimte bij nieuw-dennendal.nl kan vrij worden gewijd aan ieder mogelijk onderwerp. VariŽrend van reacties op de nieuw-dennendalsite, op andere sites, tot commentaren op geplaatste dagboeken, tot de waan van alledag: kortom van verstandelijk-gehandicaptenzorg tot zen tot de liefde. CommerciŽle verhalen worden in principe niet opgenomen. Er geldt de redactionele verantwoordelijkheid van de uitgever, maar die hoeft het natuurlijk niet eens te zijn met het gepubliceerde.
Voor het dagboek geldt in principe een maximum van 150 woorden, maar daar wordt niet streng de hand aan gehouden.

NIEUW-DENNENDAL.NL: 'beyond seks, drugs and rock 'n roll', van toen naar nu, van de collectieve zaak van de verstandelijk-gehandicaptenzorg naar het publieke debat van heden: een site waarop gedacht, gediscussieerd, gespeeld, gedeeld ťn gedanst kan worden!
Nieuw-Dennendal.nl is gewijd aan iedere ontwikkeling die een vrije, meditatieve mens voorstaat, met een behoefte aan constructieve individuele en collectieve zingeving. Daartoe wordt opgeroepen tot participatie aan hedendaagse geschiedschrijving, creatieve reflectie, poŽzie en onderzoek naar het verband tussen subject en object, innerlijk en uiterlijk, psyche en politiek.

Site van de Week: Christiania, de Deense vrijstaat bij Kopenhagen, die volgens recente persberichten steeds meer in het nauw wordt gebracht door projectontwikkelaars en rechtse politici. De site is in het Deens, maar dat mag de pret niet drukken: veel foto's en muziek.

DAGBOEK 03-06-04
10:49 uur: Ruigoord
Christiania had een tegenhanger in het kunstenaarsdorpje Ruigoord, Amsterdam Havens-West. Het dorpje is gevallen in de strijd tegen het grootkapitaal. Overgebleven is de website: Ruigoord. Veel informatie ťn leuke foto's.
HG

DAGBOEK 04-06-04
15:08 uur: ontruiming
Het is vandaag 4 juni, de dag van de 'ontruiming' van het Tiananmen-Plein in Beijing in 1989.
De Humanist-redactie is druk bezig met een juni-nummer dat deels wordt gewijd aan de Dennendal- affaire. Volgende maand, juli 2004, is het immers 30 jaar geleden dat Lorentz werd ontruimd.
Ook Nieuw-Dennendal.nl wil daar niet aan voorbijgaan. Vandaag is een ontruimingsverslag geplaatst van Hans Spijker, zie ontruimingsverslag. Hopelijk volgen er meer.

HG

DAGBOEK 06-06-04
11:07 uur: God
Since no one really knows anything
about God,
those who think they do
are just troublemakers.

Rabia of Basra (717-801)
Love Poems From God

Ben Tijsma (gevonden op natarasj-website)

DAGBOEK 07-06-04
23:40 uur: Venusovergang
Op 29/05/04 meldde Carel Muller over een Volkskrantartikel naar aanleiding van de Venusovergang van morgenvroeg: 'Een zwarte stip voor de zon? Een waas voor je ogen, een bord voor je kop zul je bedoelen. De Venus-passage op 8 juni is een prachtige gebeurtenis die feestelijk gevierd mag worden. Want Venus verzorgt in de periode 6-10 juni een waterval van vrouwelijke energie en opent daarmee een periode van 8 jaar, waarin de polen manlijk-vrouwelijk zich beter met elkaar zullen verbinden. Als dat allemaal gaat lukken en wij bewegen een beetje mee dan zijn we in 2012 net klaar voor het 1000-jarig Vrederijk dat dan, zoals jullie weten, definitief aanbreekt.
Vrolijke groet.'
De VK van vandaag meldde dat de 'zeldzame mini-eclips met veilig zonnefilter te volgen' is, dinsdagochtend tussen 07.19 en 13.23 uur. Meer informatie is te vinden op website venusvoordezon. De site heeft meerdere webcams waarmee het feestelijke gebeuren te volgen is.

HG

DAGBOEK 09-06-04
12:14 uur: venus voor de zon
overstralingen.

dit beeld -
een stipje
voor een stralende zon.
in mij
precies andersom

Gert Ploeg

DAGBOEK 09-06-04 (2)
23:38 uur: beelden van ontruiming
De vergrotingen van de ontruiming van Lorentz zijn vanavond geplaatst,
zie: ontruiming Lorentz. Bij de foto Groepsleiding, onderste rij links, ontbreken namen. Graag info.

HG

DAGBOEK 10-06-04
15:55 uur: Politiek
Moet nog stemmen. Gisteren een essay van Ray Harris, in het Duits, doorgeworsteld over het 'Mythisches Denken' in de relatie Verenigde Staten - Irak. Het verhaal staat op de website van Frank Visser over Ken Wilbers werk, die sinds kort enigszins van Wilber is ontkoppeld en nu 'Integral World, exploring theories of everything' heet.
Harris' verhaal is interessant omdat hij diep ingaat op het christenfundamentalisme rond George Bush. Harris ziet een parallel tussen het moslimfundamentalisme en het christenfundamentalisme, en wijst er op dat ze beide onverzoenlijk en gewelddadig zijn. Hij staat niet alleen in die visie. Ook andere commentatoren wijzen op het irrationele denken in bepaalde kringen in het Pentagon en het Witte Huis. Zie Ein Brief Łber Mythisches Denken.
PS: een Engelstalige versie van het artikel is te vinden onder Integral World, Reading Room, en dan Top Contributors, Ray Harris, laatste entry (van mei 2004).

HG

DAGBOEK 11-06-04
14:28 uur: Oerol
Vandaag is het begonnen, Oerol, met:
doorlopend Ada Breedveld, expositie, StayOkay
10:00-18:00 YaŽl Artsi, Beeldentuin, Noordsvaarder
10:00-18:00 GroenDoenPaviljoen, Noordsvaarder
10:00-18.00 Atelier Da Vinci, locatie nnb
14:00-17:00 Straattheater, zie dagkrant
18:45 Dťcore Sonore, Openingsspektakel, Veerbootterminal
21:00 Daniel Dee en de M*d*kl*nk*rs, StayOkay
22:00 Hans Hof Ensemble, De DŰbe
23:30 The Blockbusters & the Dynamite Dancers, Braskoer
Zie voor het programma op de andere dagen Oerol
HG zit van zondag 13/06 t/m zondag 20/06 in Niemandsland en dan even geen nieuws op nieuw-dennendal.nl dus.
In de column-ruimte is een ontruimingsverslag geplaatst van Aagje Soede, zie: Aagje Soede: ontruiming.

HG

DAGBOEK 11-06-04 (2)
16:54 uur: Janny Kleyer
Woensdag 9 juni overleed Janny Kleyer in Noordwijkerhout.

Ze klonk als een klok
Ze stond als een huis
Wat krom was
boog ze weer recht.
Nu luiden de klokken
Want Janny is thuis
Voor altijd terecht.

Carel

DAGBOEK 12-06-04
22:27 uur: ziel
'Ik werd opnieuw geboren
toen mijn lichaam en mijn ziel een huwelijk aangingen'
(Kahlil Gibran).
'Het stof der dode woorden klemt zich aan u vast,
was uw ziel met stilte'
(Rabindranath Tagore).
'Geen regenboog in je ziel zonder tranen in je ogen'
(John Vance Cheney).
'Denken, het spreken van de ziel met zichzelf'
(Plato).
' 't Geloof alleen is dood; je kunt niet eerder leven
voordat daaraan een ziel: de liefde wordt gegeven'
(Angelus Silesius).

HG (de citaten zijn ontleend aan een site van theoloog Alex Pot met als zoekopdracht 'ziel', zie spiritualiteit.net)