Home - Inhoud - serie-16 - serie-18 - archief - Pozie week 7 - redactie
DAGBOEKNOTITIES OP NIEUW-DENNENDAL.NL
WEEK 7
serie 17:
(09/01 -
15/02)

INTERACTIE:

Het DAGBOEK/PRIKBORD wordt geschreven door sitebezoekers of, indien geen inzendingen voorhanden zijn, de redactie. Deelname is mogelijk via een mailtje naar dagboekredactie onder vermelding 'dagboek'. Graag ondertekening met naam en toenaam, en - vrijwillig - vermelding van e-mailadres en een maatschappelijke identiteit. Een sleutelwoord of kopje is handig. Datering gebeurt naar dag van verzending/ontvangst. Plaatsing kan op zich laten wachten door technische problemen, vakantie e.d., afwezigheid van de muze of andere omstandigheden.

ONDERWERPEN:

De ruimte bij nieuw-dennendal.nl kan vrij worden gewijd aan ieder mogelijk onderwerp. Varirend van reacties op de nieuw-dennendalsite, op andere sites (die vermeld kunnen worden), tot commentaren op geplaatste dagboeken, tot de waan van alledag: kortom van verstandelijk-gehandicaptenzorg tot zen tot de liefde. Commercile verhalen worden in principe niet opgenomen en er geldt vanzelfsprekend de verantwoordelijkheid van de redactie voor wat wordt gepubliceerd.
Voor het dagboek geldt in principe een maximum van 150 woorden, maar daar wordt niet streng de hand aan gehouden.

NIEUW-DENNENDAL.NL: 'beyond seks, drugs and rock 'n roll', van toen naar nu, van de collectieve zaak van de verstandelijk-gehandicaptenzorg naar het publieke debat van heden: een site waarop gedacht, gediscussieerd, gespeeld, gedeeld n gedanst kan worden!
Nieuw-Dennendal.nl is gewijd aan iedere ontwikkeling die een vrije, meditatieve mens voorstaat, met een behoefte aan constructieve individuele en collectieve zingeving. Daartoe wordt opgeroepen tot participatie aan hedendaagse geschiedschrijving, creatieve reflectie, pozie en onderzoek naar het verband tussen subject en object, innerlijk en uiterlijk, psyche en politiek.

Site van de Week : retraite. Ng een weekje niks, loslaten; de redactie verzaakt het heilig moeten en plaatst deze week alleen dagboekjes voor mededelingen en bij inzendingen:

DAGBOEK 09-02-04:
11:59 uur: uit de nieuwsbrief van Zetweb
Het persoonsgebonden budget moet eenvoudiger. Budgethouders in problemen door ingewikkelde regeling. Een kwart van de mensen met een persoonsgebonden budget nieuwe stijl, voor het zelf inkopen van zorg, hulp en begeleiding, heeft problemen met de verantwoording van de uitgaven uit dat budget. Zie pgb
Staatssecretaris Ross bezoekt Arduin. 'Het is voor mij ook een blik in de toekomst'. Eind januari bezocht staatssecretaris Ross de Zeeuwse zorgaanbieder Arduin. Directeur Piet van de Beemt zal waarschijnlijk niet blij zijn met de term zorgaanbieder. Hij ziet voor Arduin eerder een ondersteunde rol met als doel: integratie van clinten in de lokale samenleving. Zie arduin

zetweb

DAGBOEK 10-02-04:
11:39 uur: tantra
Op 19 februari wordt op de Muntkade 1 in Utrecht een informatieavond T A N T R A georganiseerd. Veel mensen praten tegenwoordig over tantra en zijn er nieuwsgierig naar. Veel ideen en vragen gaan met name over seks en hoe je daar beter in kunt worden. Voor INTENS betekent tantra geen prestatieverbetering, maar juist een ontmoeting met jezelf en de ander. In de tantra zoals wij die geven staat het openen van je hart in verbinding met je seksualiteit centraal. In deze verbinding van de mannelijke en de vrouwelijke pool kan de liefde vrijelijk stromen. Veiligheid, acceptatie en ontvankelijkheid vormen de basis om liefde te ervaren voor jezelf en de ander. Op deze voorlichtingsavond vertellen wij wat tantra is, hoe wij werken en welke mogelijkheden tantra biedt, zowel voor alleengaanden als voor paren. Er is gelegenheid om alle vragen te stellen die je hebt. Naast deze verbale communicatie geven wij ook een aantal oefeningen om op die manier de sfeer van onze tantra te proeven. Sylvia Kragten en Hans Engels heten je op deze avond van harte welkom.
TANTRA INSTITUUT INTENS (voorheen KursusPlanBuro) organiseert met veel plezier al meer dan 10 jaar trainingen voor mannen en vrouwen. In de op elkaar afgestemde en aanvullende workshops bieden wij deelnemers de mogelijkheid om een enorm groeiproces mee te maken naar een liefdevol en intens leven.
Tel. 024 696 2890

Sylvia Kragten, Hans Engels

DAGBOEK 11-02-04:
12:32 uur: The Third Miracle
In strijd met het bovenvermelde retraitebesluit tch een dagboekje dat geen mededeling- of inzendingkarakter heeft. Thuiskomende van mijn werk viel ik gisteravond in een tv-film, The Third Miracle, van de Poolse regisseur Agnieszka Holland. Een van de bijrollen wordt gespeeld door karakteracteur Armin Mller-Stahl, altijd goed. De film gaat over de speurtocht naar wonderen, liefde, geloof.
Een van de wonderen die in opdracht van het Vaticaan moeten worden onderzocht is een bombardement op een Slowaaks stadje, Bystrica, in WO-II. Door het gebed van een klein zigeunermeisje zouden al afgeworpen bommen veranderd zijn in een zwerm duiven...
Het meisje wordt later een Amerikaanse huisvrouw die ng een schijnbaar wonder verricht, een wonderbaarlijke genezing. En dan is er nog een Mariabeeld dat bloedtranen vergiet. Ook is er een liefdesaffaire tussen de priester die de wonderen moet onderzoeken voor de heiligverklaring van de huisvrouw, en de dochter van de aspirant-heilige.
Het is allemaal te mooi om waar te zijn en prachtig gedaan. Een schitterend sprookje met een open einde dat het mysterie zijn waarde teruggeeft. Als je de film hebt gemist, snel naar de videotheek - de film is van 1999, dus misschien te krijgen.
PS: veel slechte recensies, maar n goede (van de productiemaatschappij), zie The Third Miracle

HG

DAGBOEK 12-02-04:
12:25 uur: AH
Van Ada Cathcart-Benting een boodschap ontvangen over zingen voor de vrede met de AH-sound, inclusief een verwijzing naar website healingsounds. Het berichtje vermeldt een 'onderstaande brief' die vanwege de lengte hier niet wordt bijgevoegd. Alle informatie is echter te vinden op de site. (De AH-sound kan worden gedownload - klikken op 'world sound healing day'; het is de bedoeling het geluid op 14 februari, Valentijnsdag, om 12.00 uur, te zingen.)
'Onderstaande brief kreeg ik van vrienden in Amerika. Meestal stuur ik ze niet door, maar de gedachte dat er met Valentijnsdag iets anders kan gebeuren, dan alleen op commercieel gebied lijkt mij wel wat.
Mijn nichtje werkt in een bloemenwinkel en haar stelde ik voor dat elke keer als ze rode rozen verkoopt, of ziet, of ruikt, even AH te zingen of te denken en dan te denken aan alle mensen op de wereld die aan het zingen zijn voor vrede.
Dat lijkt me geen kwaad te kunnen. Ik ben ervan overtuigd dat gedachtenkracht werkt. Misschien inspireert het jou ook.
Hartelijke groet,

Ada Cathcart-Benting

DAGBOEK 13-02-04:
12:16 uur: van platen, Cicero en het leven
Vrijdag de dertiende dient bezworen te worden. Het schrijverschap laat zich niet koeioneren. Gisteren opnieuw de gaten in de discotheek wezen aanvullen bij de tweedehands platenboer: tien stuks (ieder 1 euro): chronologisch: Pete Seeger: Live Concert (met We shall overcome) - 1967; Nilsson Schmilsson - 1971; Gilbert O'Sullivan: Back to Front - 1972 (met het meestelijke 'Claire'); Cat Stevens: Thea for the Tillerman - 1972; idem: Teaser and the Firecat - ?; Al Stewart: Year of the Cat - 1976; Ellen Foley: Nightout - 1979 (met 'haunting' vertolking van Stupid Girl van de Stones); Paul Young: Between two fires - 1986; Alan Parssons Project: Gaudi - 1987 (ode aan de architect van La Sagrada Familia); Joe Cocker: 20 years - 1988 (met With a little help from my friends en werk van Randy Newman en Dylan). Ze bleken allemaal in vrij goede staat - enkele even in licht zeepsop gewassen om vette vingers e.d. te verwijderen, met niet al te warm water en een zachte doek - niet afdrogen.
De Volkskrant-Cicero van vanochtend: een mooi verhaal over hoe de CIA het toneel voor de aanslag op de Twin Towers heeft gezet met een staatsgreep in 1953 tegen de Iraanse nationalistische premier Mohammed Mossadegh (Hoe Amerika zijn onschuld verloor). Volgens boekbespreker Leo Kwarten ging het ook toen al voor een niet gering deel om de oliedollars. (De gevluchte Sjah werd opnieuw in het zadel geholpen om mogelijke interventie van de Sovjet-Unie en plannen voor verdere nationalisering van de olie-industrie te dwarsbomen.)
Verder in de VK een analyse van polemoloog Bart Tromp over de 'leugens' van Blair en Bush m.b.t. de massavernietigingswapensproblematiek. Bijzonder verhelderend. (Waar zijn toch de tijden gebleven dat 'opinionleaders' liever de gifbeker dronken dan de waarheid verkrachten? - leve Robin Cook.)
Ten slotte: had zeker weer een tiental spam-mailtjes: how to stay young forever, hoe Hem groter te krijgen, voordelige hypotheekregelingen en een stuk of zes over viagra - hoop niet dat m'n pc een Trojaans paard is, blijven bidden.

HG

DAGBOEK 14-02-04:
11:58 uur: Valentijndag
Geen opwindende mail in de bus, wl de herinnering aan gisteravond: soefidansen met een ouwe vriend die zijn verjaardag zo wilde vieren, onder leiding van Noor en Akbar (vroeger actief in de Kosmos). Na afloop, bij de toiletten - het was in een zaaltje van de Lutherse Kerk, bij de Rai - kwam iemand op me af en zei dat ik 'een mooie bloem' van haar had gemaakt....
Thuis gekomen hl hard Ellen Foley gedraaid (Nightout). Soefidansen is leuk, maar er gaat toch niets boven rock 'n roll.

HG