Home - Inhoud - serie-20 - serie-22 - archief - Column week 10 - redactie
DAGBOEKNOTITIES OP NIEUW-DENNENDAL.NL
WEEK 11
serie 21:
(08/03 -
14/03)

INTERACTIE:

Het DAGBOEK/PRIKBORD wordt geschreven door sitebezoekers of, indien geen inzendingen voorhanden zijn, de redactie. Deelname is mogelijk via een mailtje naar dagboekredactie onder vermelding 'dagboek'. Graag ondertekening met naam en toenaam, en - vrijwillig - vermelding van e-mailadres en een maatschappelijke identiteit. Een sleutelwoord of kopje is handig. Datering gebeurt naar dag van verzending/ontvangst. Plaatsing kan op zich laten wachten door technische problemen, vakantie e.d., afwezigheid van de muze of andere omstandigheden.

ONDERWERPEN:

De ruimte bij nieuw-dennendal.nl kan vrij worden gewijd aan ieder mogelijk onderwerp. Variërend van reacties op de nieuw-dennendalsite, op andere sites, tot commentaren op geplaatste dagboeken, tot de waan van alledag: kortom van verstandelijk-gehandicaptenzorg tot zen tot de liefde. Commerciële verhalen worden in principe niet opgenomen. Er geldt de redactionele verantwoordelijkheid van de uitgever, maar die hoeft het natuurlijk niet eens te zijn met het gepubliceerde.
Voor het dagboek geldt in principe een maximum van 150 woorden, maar daar wordt niet streng de hand aan gehouden.

NIEUW-DENNENDAL.NL: 'beyond seks, drugs and rock 'n roll', van toen naar nu, van de collectieve zaak van de verstandelijk-gehandicaptenzorg naar het publieke debat van heden: een site waarop gedacht, gediscussieerd, gespeeld, gedeeld én gedanst kan worden!
Nieuw-Dennendal.nl is gewijd aan iedere ontwikkeling die een vrije, meditatieve mens voorstaat, met een behoefte aan constructieve individuele en collectieve zingeving. Daartoe wordt opgeroepen tot participatie aan hedendaagse geschiedschrijving, creatieve reflectie, poëzie en onderzoek naar het verband tussen subject en object, innerlijk en uiterlijk, psyche en politiek.

Site van de Week: Wim Duzijn over New Age Astrology, de ernst van een geestelijk volwassen bestaan, hoe een tegen-cultuur cultuur wordt, enzovoort enzovoort, inspirerende site.

DAGBOEK 08-03-04:
13:46 uur: eenheidservaring
'In een eenheids-ervaring voldoet slechts de eenheid, met iets goedkopers of iets minders kan men het niet stellen...' (Carl Gustav Jung, in zijn voorwoord bij Suzuki's: Introduction to Zen-Buddhism).
Het is een van de citaten op Wim Duzijns site, waarop veel info wordt verstrekt over 'New Age-denken' (een onderwerp waarover van harte kan worden gediscussieerd, en waarover meer te zeggen valt dan velen aannemen).

HG

DAGBOEK 09-03-04:
11:13 uur: 'Schrijven is ook niet alles, Soms is het niks' (vervolg)

Ik wou dat ik kon
kijken naar de zon
hoe hij opgaat en onder
helaas het moet zonder

Carel Muller

DAGBOEK 09-03-04 (2):
11:16 uur: waarschuwing chello-gebruikers
Er waart een virusmailtje rond voor chello-gebruikers. Bij ontvangst van de mail 'noreply@chello.administration' (of zoiets) kun je dit mailtje maar het beste zo snel mogelijk verwijderen, ook uit de prullenbak. Het bevat een bijlage die te openen is via een wachtwoord, waardoor de indruk van authenticiteit wordt bevestigd. Ik heb na ontvangst van zo'n mailtje de chello-helpdesk gebeld en die bevestigde dat het gaat om virusmail.
De Chello-supportdesk stuurde de volgende info:
Zoals u misschien gemerkt heeft, is de maand Maart begonnen met veel virusmeldingen. Op onze storingsdesk komen hierover veel meldingen binnen. Met deze e-mail willen wij u nogmaals wijzen op de noodzaak van het gebruik van een goede virusscanner en firewall. Hieronder een aantal nuttige links met meer informatie: gratis virusscanner; virusinfo vanuit de Nederlandse overheid: virusinfo; meer achtergrond over de laatste virussen: virusoverzicht update.

HG

DAGBOEK 10-03-04:
10:02 uur: columnschrijven
Graag attenderen we u op de columnwedstrijd met als titel Geland in de Haarlemmermeer, eindbestemming of overstappen? die CKC De Meerse dit voorjaar organiseert. Bovendien is er op zondagmiddag 21 maart een feestelijke aftrap hiervan in de vorm van allerlei workshops en lezingen o.a. van Adriaan Jaeggi, columnist bij de Volkskrant.
Hoe in te schrijven? Mensen kunnen vanaf 21 maart een inschrijfformulier afhalen bij de gemeente en bibliotheek van Hoofddorp, CKC De Meerse of men kan kijken op website CKC De Meerse

Carola vd Heyden (071-5125157)

DAGBOEK 10-03-04 (2):
12:00 uur: savetibet.org
Onderaan een dikke billboardpilaar langs de Hugo de Vries-laan, Amstelstation, was een affiche geplakt van savetibet.org, over een demonstratie op zaterdag 13 maart vóór het Tibet van de oorspronkelijke Tibetanen en tégen het doodvonnis van Tenzin Delek Rinpoche. De website vermeldt dat het gaat om een populaire en hooggeplaatste Tibetaanse lama, die 'vorig jaar tijdens een gesloten zitting ten onrechte door de Chinese autoriteiten ter dood is veroordeeld'. Via de site kun je een protest sturen naar de Chinese minister van justitie Zang Fusen. Zie voor informatie over de demonstratie: 13-03-2004 Manifestatie op de Dam
HG

DAGBOEK 11-03-04:
20:43 uur: Curtis-tentoonstelling
Vandaag met een ouwe 'indianen'-vriend naar de Curtis-tentoonstelling geweest in het Haags Fotomuseum: Sacred Legacy. Volgens het Parool 'De allermooiste indianenfoto's ter wereld'. Edward S. Curtis (1868-1952) nam de tijd voor zijn foto's, of misschien dwong zijn onderwerp die tijd af. Hij nam er zo'n 40.000 en legde zo de nadagen van de Noord-Amerikaanse indianenvolkeren vast. Toen hij in 1952 stierf was hij aan lagerwal geraakt en kreeg hij een berichtje van 76 regeltjes in de New York Times. Hij werd daarin afgeschilderd als een indianenkenner. Zijn foto's werden nauwelijks vermeld. Als je in de gelegenheid bent... Het kan nog tot 21 maart. (Op internet: Edward S. Curtis, met héél veel foto's onder 'about the collection'.)


the Sioux

HG

DAGBOEK 12-03-04:
15:10 uur: aanslagen
De aanslagen in Madrid hakken er hard in: bijna tweehonderd doden en 1400 gewonden. Zulke tragedies lijken het fundament onder je bestaan weg te slaan. Een onderschriftje bij een artikel in de VK-Cicero over de schrijfster Marja Brouwers, 'wij kunnen geen gemeenschap meer vormen, het is ieder voor zich', lijkt plotseling een metafoor.
De Cicero opent met een artikel gewijd aan Freud, onder meer over droomduiding, doodsdrift, hechting en onthechting, het zoeken naar motieven voor gedrag. Zware kost, maar relevant. Is het al mogelijk het verwerkingsproces te beginnen in een column?

HG

DAGBOEK 13-03-04:
21:46 uur: tussen Durger- en Uitdam
De dijk tussen Durgerdam en Uitdam is voorzien van een smal fiets-, wandel- en skeelerpad. Van Durgerdam komende ligt links het Kinselermeer, rechts het IJsselmeer, met in de verte de Flevopolder. Het is zo'n landschap van lucht, water, riet, polders en vogels.
Er stond een guur windje, vanmiddag, en er waren niet veel andere mensen. We moesten een enkele keer aan de kant voor een sportieveling op een racefiets of mountainbike, maar dat was niet zo vaak dat het vervelend werd. De wolkpartijen waren indrukwekkend. Geleidelijk weken de beelden van exploderende treinwagons, rondslingerende stukken metaal, slachtoffers, mensen in shock. Het Nescio-gevoel was gelukkig nog beschikbaar en kreeg absurde trekjes in Uitdam, waar het vertrouwde café de Scheepskameel is getransformeerd in een Caribische uitspanning, Manzanillo (met rood, groen en blauw geverfde keukenstoeltjes). Wat zou Koekebakker ervan gezegd hebben.
Op de terugweg verbaasden we ons over de informatie op een infobord, over het 150 meter brede Goudriaankanaal van Durgerdam naar Marken, waarvan tussen 1825 en 1828 een gedeelte gerealiseerd werd. Het project bleek gelukkig te duur en werd opgegeven. Terwijl we het bord stonden te lezen was aan de IJsselmeerkant van het pad een popfestival met duizenden vogels gaande.
Teruggekomen walste het nieuws opnieuw over ons heen, maar een rooie kop van de wind is goed tegengif.
Wandelen tegen het terrorisme.

HG

DAGBOEK 14-03-04:
23:02 uur: Singing for power
Het zijn tijden die om krachtige medicijn vragen. Eind '74 was ik 'in het indianengeloof', zal ik maar zeggen (God is Red). Ik bezocht geregeld de American Discount in de Kalverstraat en kwam dan met stapels literatuur thuis over de cultuur van de Noord-Amerikaanse Indiaanse volkeren. In m'n archief zat nog een bundeltje poëzievertalingen uit die periode: Singing for power.
HG